vip üye ol

25 Nisan 2013 Perşembe

Kabe'nin Sırrı Altın Oran Belgesel iNDiR VipTR

Kabe'nin Sırrı Altın Oran Belgesel iNDiR VipTR

Tüm kültürlerde ve dinlerde müjdelenen barış, sevgi ve inanç çağı için neden Işık çağı, elmas çağ ya da bilgi çağı değil de “Altın Çağ” ismi verildiğini biliyor muydunuz?

Belgeseldeki önemli konulardan Altın Oran Sayılarının Mesajı, Dünyanın Altın noktası, Altın hat mucizesi, Altın siluet gibi mucizelerin tamamı da altın oranla ilgili bağıntısı nedeniyle “Altın” ismini almıştır. Bu mucizelerin keşfi ve dünyaya açıklanıp yayılması ile başlayan süreç pek çok gelişmenin art arda yaşanarak yine “Altın” ismiyle anılan bambaşka bir çağın başlamasına neden olabilir.

Çağların değişimi olarak öngörülen 2012 yılı ile serinin tümünün tüm dünyada sıradışı bir teknikle gösterilerek hemen hemen tüm insanlığa tüm dillerde ulaştırılacak olması ve bir dizi gizemli gelişme ile birlikte bu çağın başlamasında ilk adım olacağı ve şiddetli bir tesir uyandıracağı beklenmektedir.

21. 12. 2012 olarak Maya takvimine kazınan, çağların bitip bambaşka bir döneme girileceğini ifade eden bu tarih aslında astronomik verilere göre değil astrolojiye göre yazılmıştı. Yani Mayalara göre bu Ruhani bir değişime işaret ediyordu.

Bu yorumu doğrularcasına Nasa‘dan 2012’nin astronomik açıdan ya da gezegenlerin aynı hizaya dizilmesi Manyetik kutupların yer değiştirmesi gibi nedenlerin hiç biri açısından özel bir yıl olmadığını ve bu yılda önemli bir olay beklemediklerini açıkladı. Beklenen değişim sosyal ve Ruhani yaşam üzerinde görünüyordu.

Antik Yunan kültüründen, kutsal kitaplara ve İslam kültüründen doğu dinlerine kadar her kültürde güçlü şekilde anılan ve haber verilen bu Çağın sırları hakkında biraz araştırma yaptık.

21, 12 simetriyi ifade ediyor aynı zamanda. Ve tarihin geri kalanını oluşturan rakamlar yine 1 ve 2’den oluşmuşlar.

21.02 2012 simetrik tarihlerden biridir ve nadiren yakalanabilir. 2102, 2012’in simetrisidir. 20.12. 2012 ise; 2012 / 2012 yan yana geldiği için ikizli bir tarihtir. Ve bu ikizli tarihin gece yarısı 21 Aralığa yani beklenen güne geçiş yapılacaktır.

21.12.2012’deki tüm Rakamlar altın oranı sağlayan Fibonacci dizisindeki ilk 4 rakamı temsil ediyor.

Matematikte küçük sayıların birbirine bölümünde altın oranı tam olarak elde etmek imkansız fakat yine de 21’in ve 20’nin 12’ye oranı altın orana son derece yakın.

2012, kendisini oluşturan 20, 12 ve 20 / 12 = 1.666… ile iki ilahi mühür olan simetri ve altın oranın üzerine kazındığı bu tarihin İslami açıdan da içerdiği pek çok gizem var.

Araştırmacı Yazar ve Yönetmen Erdem Çetinkaya’nın “Kutsal Gizemler I” kitabından alıntıdır. Vipmerkezi.net iyi eğlenceler diler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder