vip üye ol

25 Nisan 2013 Perşembe

Doğadaki Insan 1. Bölüm DVBRip Belgesel iNDiR VipTR

Doğadaki Insan 1. Bölüm DVBRip Belgesel iNDiR VipTR

Serdar Kılıç'ın Doğadaki Maceraları Artık TRT Haber Ekranlarında...

Ömrünün üçte birini doğaya adayan, yurtiçi ve yurtdışında bu konuda birçok yayına imza atan, ülkemizi dünyada başarıyla temsil eden Serdar Kılıç, TRT Haber’e transfer oldu. Kılıç, 23 Nisan Salı gününden itibaren her hafta Doğadaki İnsan belgeseliyle izleyicileriyle buluşacak.

Serdar Kılıç’ın macerası Bolu Dağlarında 1300 metre yükseklikte insan eli değmemiş, vahşi yaşamın hüküm sürdüğü bir coğrafyada başladı. Bir insanın, çok az sayıda geleneksel el aleti kullanarak ve kendisiyle bütünleşmiş küçük bıçağıyla ağaç kütüklerinden ev yapması ve kendisine bir yaşam alanı kurmasının hikâyesiydi bu.

Vahşi doğa şartlarında, soğuk kış gecelerinde, ürkütücü kar, yağmur, sis saldırılarına karşı mücadele, aç kalmamak için verilen savaş ve yalnız bir adamın hikâyesi. Serdar Kılıç’a tüm macerası boyunca eşlik eden dostları, kardeşleri, ailesi Rüzgâr ve Gölge 2 aylıkken girdikleri bu macerada şu anda 1 yaşlarına geldiler.

Serdar Kılıç TRT Haber’deki yeni programında Bolu'da dağ evinden yola çıkarak Anadolu'ya doğru yol alacak. Doğadaki insanı arayacak, geçmişimizin izini sürerek halen doğada yaşayan insanın mücadelesini anlamaya ve anlatmaya çalışacak. Aradığı sadece el becerisi, insan gücü ve üretim değil. Aradığı binlerce yıllık geçmişimiz ile içimize işleyen duygular, gelenekler, öğretiler, hürmet, sevgi, vicdan, saygı ve birlikte yaratılan bir Anadolu kültürü.

Şehirde sıkışıp kaybettiğimiz, genlerimize işlenen onlarca bilgi ve duyguyu yeniden hatırlamak adına Doğadaki İnsan.

"O iyi insanlar, O güzel atlara bindiler ve çekip gittiler" (Yaşar Kemal) bu güzel anlatı ile başlayan programımız O güzel insanları arıyor.

Serdar Kılıç’ın hazırlayıp sunduğu Devrim Karabatak’ın yönettiği, görüntü yönetmenliğini Murathan Varol’un üstlendiği Doğadaki İnsan’ın 1. Bölümünün konusu ise şöyle:


“Geçen sıcak yaz aylarının ardından, bahar sesleri arasında Serdar Kılıç Anadolu'ya doğru yola çıkmadan önceki hazırlıklarını yapıyor. Bu bölümde geçmişe dönüp dağ evinin yapım hikayesini izliyoruz. Daha sonra geçen yaz günlerine geri dönüyoruz ve muhteşem doğa manzaraları eşliğinde Serdar Kılıç, rüzgar ve gölge'nin sıcak günleri beraber nasıl geçirdiklerine tanık oluyoruz. Yolculuk süresince kendisini bir süre idare edecek kadar yiyecek hazırlığı yapıyor ve et kurutuyor. Birinci bölümün sonunda yola çıkma hazırlıklarını hemen hemen tamamlıyor Serdar Kılıç.” Vipmerkezi.net iyi eğlenceler diler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder