vip üye ol

10 Haziran 2013 Pazartesi

ABDnin Gizli Tarihi: The Untold History of the United States 2012 HDRip Türkçe Dublaj Belgesel iNDiR...

ABDnin Gizli Tarihi: The Untold History of the United States 2012 HDRip Türkçe Dublaj Belgesel iNDiR VipTR

Skandallar, komplolar, sırlar… Oscar ödüllü yönetmen Oliver Stone’un yarattığı ve yapımcılığını üstlendiği 10 bölümlük belgesel, sadece ABD değil, dünya tarihini şekillendiren büyük olayları yeniden mercek altına alıyor.

Acaba Amerikan tarihi ne kadar biliniyor? Amerikan tarihinin dönüm noktalarında rol oynamış küçük detaylar ve unutulmuş aktörler nasıl hatırlanıyor?

Dünü bilmek bugünü anlamak
Dört yıl boyunca bu belgesel üzerinde çalışan ve kendisi de madalyalı bir Vietnam gazisi olan Stone şöyle diyor: “Bu, tarihin bize öğretilmeyen yanı. Bazılarını hayal kırıklığına uğratabilir ama kendileri hakkında kafa yoranlar için derinlikli bir çalışma. Benim açımdansa bu proje, çocuklarıma bırakacağım bir miras ve yaşadığım zamanları anlamanın bir yolu. Umarım tarihimize daha küresel ve daha geniş bir bakış açısıyla yaklaşmamıza yardımcı olur.”

Savaşla barış arasında
Oliver Stone’un sunduğu, birer saatlik on bölümden oluşan belgesel dizisi, o zamanlar haber konusu edilmemiş ancak 20. Yüzyıl Amerika’sının benzersiz ve karmaşık tarihini derinden etkileyen olaylara odaklanıyor.

Ünlü yönetmen, Peter Kuznick (tarih profesörü ve Amerikan Üniversitesi Nükleer Çalışmalar Enstitüsü Direktörü) ile birlikte, aynı ismi taşıyan bir kitap da yazdı. Bilinen ve bilinmeyen tüm tarihsel olayların ve figürlerin fotoğrafları, filmleri ve belgeleri için ABD, Sovyetler Birliği, İngiltere, Almanya ve Japonya’daki ulusal arşivleri derinlemesine incelediler. Konular Başkan Harry Truman’ın Japonya’da atom bombası kullanma kararından Sovyetler Birliği’yle yapılan Soğuk Savaş’ın köken ve nedenlerine, Amerika’nın ulusal güvenlik saplantısının yol açtığı savaş ve barış arasındaki sert mücadeleye kadar uzanıyor.

Dizi, Eisenhower ve Kennedy yönetimleri; Kore, Vietnam, Irak ve Afganistan savaşları; Komünizmin çöküşünün ardından Amerika’nın dünyadaki rolü ve terörle mücadelenin sinsi doğası hakkında şaşırtıcı bilgilerle dolu. Vipmerkezi.Net İyi Eğlenceler Diler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder